Was is orthomoleculaire geneeskunde?

Werkwijze

Nos Salú By Tamira

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar om zoveel mogelijk met lichaamseigen stoffen te werken. Een gezond voedingsadvies staat hierbij centraal.

Voor alle lichaamsprocessen zijn voedingstoffen nodig. Hierbij kun je denken aan je vetverbranding, je concentratievermogen, voor je spieropbouw, de hormoonbalans voor de aanmaak van energie, soepele spieren en gewrichten. Tijdens deze processen maakt het lichaam gebruik van verschillende stoffen zoals, vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren.

Lees meer

Orthomoleculair advies  

in 6 stappen 

 

  1. Wat zijn jouw klachten?

Als orthomoleculair adviseur ga ik graag samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Wanneer je een consult aanvraag hebt gedaan stuur ik een online intakeformulier toe. Dit bestaat uit een vragenlijst (anamneselijst en een lijst met eet- en drinkgewoonten). 

Uiterlijk vier dagen voordat het eerste consult is gepland is het prettig voor mij om het ingevulde vragenformulier retour te ontvangen, zodat ik mij goed kan inlezen in jouw hulpvraag. 

Lees meer

Etiketten lezen

Wanneer je intakegesprek heeft plaatsgevonden en het voedingsadvies is uitgewerkt zul je op een andere manier je boodschappen gaan doen. Je kijkt met andere ogen naar bepaalde producten, het zou je op vallen hoe vaak voedsel is bewerkt.

En hoe vaker voedsel is bewerkt hoe minder energie het je oplevert. Met ons voedsel wordt namelijk veel geknutseld. Zo wordt ons voedsel vermalen en weer aan elkaar geplakt (denk hierbij aan blokjes vis), gedroogd en weer gehydrateerd, voedingsstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica.

Ook worden er veel stoffen toegevoegd aan ons voedsel denk hierbij aan zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat E621, natriumbenzoaat E211, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, suiker, zoetstoffen etc.